Fuglekig for begyndere: Sådan finder du de bedste kikkerter

I mange år har fuglekig været forbundet med pensionister. I dag, med et generelt øget fokus på natur, dyr og bevarelse af samme, er der kommet betydeligt større interesse for fuglekig. Er du en af dem, der godt kunne tænke sig at komme i gang? Så kan du her finde hjælp til, hvordan du finder de bedste kikkerter og kikkertudstyr.

Vælg den rigtige kikkert

En kikkert er første skridt i retningen af at blive en habil fuglekigger. Du kan dog sagtens klare dig uden en til en vis grad, men hen ad vejen bliver kikkerten uundværlig. Leder du efter kvalitet, kan Imagefoto.dk hjælpe dig på vej. Der findes mange forskellige slags kikkerter i forskellige størrelser. Som nybegynder anbefales en lommekikkert. Når du bliver mere erfaren, kan du investere i en af dem på stativ, som giver dig muligheden for at komme tættere på fuglelivet.

Når du skal vælge en lommekikkert, bør du vælge en, der hedder 8x eller 10x i forstørrelse. Grunden til dette er, at en kikkert med højere forstørrelse bliver svær at holde stabil i hånden. Du får derfor et slørret billede og vil få svære ved at identificere fuglene.

Lær det basale i jagten på de bedste kikkerter

I jagten på en kikkert kan det virke kompliceret at finde frem til den rette på grund af de mange tal og termer. Når først du ved, hvad det hele betyder, bliver det nemmere for dig at gå til.

Når du kigger på lommekikkerter, vil du møde beskrivelser som 12×50. Det første tal angiver, hvor mange gange objektet forstørres, når du kigger gennem kikkerten. En kikkert med ovenstående beskrivelse forstørrer altså objektet 12 gange. Det efterfølgende tal, i dette tilfælde 50, angiver størrelsen på objektivåbningen. Denne kikkert vil altså have en objektivåbning på 50 mm. Som udgangspunkt angiver dette, hvor meget lys der lukkes ind. En større objektivåbning giver et bedre billede i mørkere forhold.

Kikkertudstyr til alle niveauer

Der findes et væld af kikkertudstyr, og det er meget individuelt, hvilket af det man har brug for. Du kan blandt andet finde stativer, som vil gøre dit syn mere stabilt gennem kikkerten. Dette er særligt gavnligt, hvis du kommer op i en forstørrelse højere end 12x. Renseprodukter er altid godt at have med, hvis du ønsker et godt udsyn. Kikkertremme og tasker kan gøre transporten af kikkeren lettere. Særligt taskerne kan også gøre kikkerten lettere tilgængelig for dig, da denne som regel er placeret på maven. Ynder du at tage billeder med din mobil, kan en adapter til digiscoping gøre det betydeligt lettere for dig at tage billeder og video gennem din kikkert.